În anul omagial 2019 Parohia Cernu și-a sărbătorit fiii satului

Parohia băcăuană Cernu și-a sărbătorit duminică fiii satului, în contextul Anului omagial al satului românesc dedicat preoților, învățătorilor și primarilor gospodari. Sărbătoarea intitulată ,,Ziua fiilor satului” s-a aflat la a III-a ediție.

Evenimentul a avut loc la așezământul social-filantropic ,,Sfântul Nectarie de la Eghina” și ,,Sfânta Parascheva” din cadrul parohiei.

Asemenea șezătorilor de altă dată, optzeci de credincioși ai parohiei Cernu au participat la întâlnire alături de copiii și nepoții lor veniți în concediu în satul natal.

A fost prezent și o parte din corpul didactic al școlii din sat cu ajutorul căruia va fi implementat un proiect after school.

„În data de 28 august 2019 va avea loc lansarea oficială a acestui proiect prin care copiii satului Cernu vor fi ajutați de profesori și învățători să-și rezolve temele într-un spațiu special amenajat în cadrul așezământului social-filantropic al parohiei”, a declarat părintele paroh Codrin Laslău pentru Agenția de știri Basilica.

În cadrul întâlnirii, participanții au vizionat fotografii și videoclipuri din viața comunității parohiale, și au trasat obiectivele viitoarelor proiecte.

Totodată au fost dezbătute probleme actuale cu care se confruntă societatea contemporană.

Din inițiativa părintelui paroh Codrin Laslău, sărbătoarea comunității parohiale este organizată din 2017 înainte de praznicul „Adormirii Maicii Domnului”, hramul bisericii Parohiei Cernu.

Foto credit: Protoieria Moinești

Comentarii Facebook


Știri recente