În anul Bicentenarului Teologiei Arădene, Arhiepiscopia Aradului va inaugura o nouă instituție de învățământ

În contextul Bicentenarului Teologiei Arădene, Universitatea Aurel Vlaicu împreună cu Arhiepiscopia Aradului vor inaugura Școala Primară „Episcop Ioan Mețianu”. Proiectul a fost aprobat prin ordin de ministru și va intra în oferta educațională a Inspectoratului Școlar din Arad începând cu anul acesta.

Pachetul educațional al Școlii „Episcop Ioan Mețianu” nu va percepe taxe de școlarizare, având și un program de tip after school, cu posibilitatea servirii unei mese calde.

„Universitatea noastră, alături de Arhiepiscopia Aradului, oferă comunității arădene o nouă opțiune de școlarizare pentru un învățământ primar de calitate. Noua școală întregește proiectul educațional al universității noastre pentru comunitatea arădeană”, a transmis Ramona Lile, rectorul Universității Aurel Vlaicu din Arad.

„Este un proiect pentru care am luptat și ne bucurăm că anul acesta  putem face înscrieri pentru prima generație de copii în clasa pregătitoare”, a subliniat aceasta.

Înscrierile se vor desfășura conform calendarului prevăzut pentru clasa pregătitoare. De asemenea, Școala „Episcop Ioan Mețianu” nu va avea circumscripție, ceea ce înseamnă că pot fi înscriși copii indiferent de domiciliul părinților.

„Pe cei mici îi așteaptă clase mari, spațioase dotate cu table inteligente, videoproiector. Au la dispoziție loc de joacă în curte și vor beneficia de un program de after school foarte diversificat: activități sportive, creative, ateliere culinare, ateliere pentru învățarea unei limbi străine”, au transmis reprezentanții Arhiepiscopiei Aradului.

Școala este situată în zona centrală a municipiului Arad, pe Strada Teologică (la parterul clădirii Facultății de Teologie), nr.9.

Foto credit: Arhiepiscopia Aradului

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente