În 2020, Arhiepiscopia Râmnicului a dezvoltat şapte programe educaţionale şi sociale pentru romi

O mie nouă sute de persoane de etnie romă au beneficiat de asistenţă din partea Arhiepiscopiei Râmnicului, pe parcursul anului 2020, prin intermediul a şapte programe educaţionale şi sociale.

Datele au fost făcute publice în cadrul Adunării Eparhiale desfăşurate sâmbătă, 16 februarie, la centrul eparhial.

În comunicatul transmis, arhiepiscopia menţionează că în cursul anului trecut a fost „intensificată activitatea Departamentului de misiune pentru romi, prin dezvoltarea celor 7 programe”:

  • Śkola si laçi – Școala este bună,
  • Mirro ghiozdano – Ghiozdanul meu,
  • Podema tatipe – Ghetuţe călduţe,
  • Av paś o Del – Vino lângă Dumnezeu;
  • Aven te das duma – Copilul tău este important, vino să vorbim despre el; Sastipen le rromenqe – Sănătatea romilor;
  • Sastipe tirre hurdeske – Sănătatea copilului tău.

Dintre cei 1900 de beneficiari ai programelor, o sută de copii au primit ghiozdane și rechizite școlare (în cuantum de 5000 lei), iar altor o sută le-au fost oferite ghete noi (în valoare de 5000 lei).

De asemenea, 500 de persoane au beneficiat de pelerinaje sociale şi 1200 de persoane au primit articole de îmbrăcăminte și produse alimentare.

Pe lângă persoanele care au făcut parte din programele prezentate mai sus, Arhiepiscopia a acordat ajutoare financiare unui număr de 2000 romi, în valoare totală de 104.500 lei.

Aspecte detaliate privind activitatea Arhiepiscopiei Râmnicului pe parcursul anului trecut pot fi regăsite pe site-ul oficial.

Foto credit: Ascor Alba Iulia

Comentarii Facebook


Știri recente