Împreună spunem NU drogurilor!, în Hunedoara

Asociația Filantropia Ortodoxă Deva în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Hunedoara implementează, în perioada iulie-septembrie 2014, proiectul de prevenire a consumului de tutun, alcool și droguri în rândul tinerilor „Împreună spunem NU drogurilor!”, proiect finanțat de către Consiliul Județean Hunedoara, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

Prima activitate din cadrul proiectului „Împreună spunem NU drogurilor!” a avut loc la Centrul de instruire tehnico-aplicativă Muncelu Mic (tabăra școlară), pe 28 iulie, și s-a adresat celor 10 elevi aflați în tabără.

Scopul proiectului este promovarea unui stil de viață sănătos ca alternativă la consumul de tutun, alcool și droguri, iar obiectivele specifice vizează creșterea nivelului de informare, educare și conștientizare a populației școlare în vederea neînceperii consumului de droguri, în cadrul programelor școlare, extrașcolare și de petrecere a timpului liber.

Proiectul este derulat în perioada iulie-septembrie 2014, de Asociația Filantropia Ortodoxă Deva, în parteneriat cu Agenția Națională Antidrog prin Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Hunedoara.

Grupul-țintă al proiectului este format din tineri cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani (250 persoane), elevi din municipiul Orăștie, pe de-o parte, și beneficiari ai taberei de vară organizate de Asociația Filantropia Ortodoxă Deva în localitatea Muncelu Mic, pe de altă parte.

Informare în rândul tinerilor

Conform ultimelor rapoarte naționale elaborate de Agenția Națională Antidrog, vârsta de debut în consumul de droguri continuă să scadă (13 ani sau mai devreme), iar procentul consumatorilor de droguri în rândul tinerilor este în creștere (conform studiului ESPAD realizat în România în 2011, prevalența consumului experimental de droguri în rândul tinerilor de 16 ani – inclusiv medicamente consumate fără prescripție medicală – este de 21,7%).

În acest context este necesară o bună informare a tinerilor cu privire la riscurile și consecințele consumului de droguri, astfel încât aceștia să dețină cunoștințe corecte și abilități de viață pentru a face față eficient tentației de a consuma tutun, alcool, SNPP sau alte tipuri de droguri.

Proiectul este finanțat de către Consiliul Județean Hunedoara, din bugetul alocat asociațiilor, fundațiilor sau organizațiilor neguvernamentale fără scop lucrativ, care inițiază și organizează acțiuni, programe și proiecte pentru tineret.

Comentarii Facebook


Știri recente