Importanța parteneriatelor dintre parohii subliniată la întrunirea Consiliului Eparhial de la Cahul

La reședința Episcopală din Cahul a avut loc vineri, 03 septembrie, sub președinția Preasfințitului Părinte Veniamin, ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial al Episcopiei Basarabiei de Sud.

La această întrunire au participat și protoiereii din Eparhie iar unul dintre subiectele principale de discuții a fost intensificarea activităților misionare, social-filantropice și culturale, prin înfrățirile cu parohiile din țară, dar și intensificarea colaborării cu protopopiatele și parohiile din diasporă.

Prin aceste parteneriate se dorește o mai bună cunoaștere și creșterea eficacității misionar-culturale din Episcopie, dar și dintre parohii și credincioși, notează Episcopia Basarabiei de Sud.

La aceeași ședință, a fost evaluată activitatea desfășurată în perioada verii, fiind apreciată implicarea preoților în organizarea mai multor evenimente cultural-misionare și educaționale. Au fost evidențiate mai ales trei tabere de tinert: cea de la Zloți, organizată în parteneriat cu Consiliul raional Cimișlia, tăbara de la parohia Doina și cea de la Slobozia Mare.

©Episcopia Basarabiei de Sud

A fost încurajată continuarea programului de ajutorare cu ghiozdane și rechizite a copiilor din familii cu venituri reduse și a altor acțiuni filantropice.

S-au mai stabilit proceduri de lucru pentru o comunicare eficientă între parohii, protopopiate și Centrul eparhial, pentru eficientizarea lucrării misionare și dinamizarea unor proiecte, dar și pentru disciplina clerului și transparența activităților, mediatizarea evenimentelor etc.

Foto credit: Episcopia Basarabiei de Sud

Comentarii Facebook


Știri recente