Importanța parteneriatelor dintre parohii subliniată la întrunirea Consiliului Eparhial de la Cahul

La reședința Episcopală din Cahul a avut loc vineri, 03 septembrie, sub președinția Preasfințitului Părinte Veniamin, ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial al Episcopiei Basarabiei de Sud.

La această întrunire au participat și protoiereii din Eparhie iar unul dintre subiectele principale de discuții a fost intensificarea activităților misionare, social-filantropice și culturale, prin înfrățirile cu parohiile din țară, dar și intensificarea colaborării cu protopopiatele și parohiile din diasporă.

Prin aceste parteneriate se dorește o mai bună cunoaștere și creșterea eficacității misionar-culturale din Episcopie, dar și dintre parohii și credincioși, notează Episcopia Basarabiei de Sud.

La aceeași ședință, a fost evaluată activitatea desfășurată în perioada verii, fiind apreciată implicarea preoților în organizarea mai multor evenimente cultural-misionare și educaționale. Au fost evidențiate mai ales trei tabere de tinert: cea de la Zloți, organizată în parteneriat cu Consiliul raional Cimișlia, tăbara de la parohia Doina și cea de la Slobozia Mare.

©Episcopia Basarabiei de Sud

A fost încurajată continuarea programului de ajutorare cu ghiozdane și rechizite a copiilor din familii cu venituri reduse și a altor acțiuni filantropice.

S-au mai stabilit proceduri de lucru pentru o comunicare eficientă între parohii, protopopiate și Centrul eparhial, pentru eficientizarea lucrării misionare și dinamizarea unor proiecte, dar și pentru disciplina clerului și transparența activităților, mediatizarea evenimentelor etc.

Foto credit: Episcopia Basarabiei de Sud

Comentarii Facebook


Știri recente

Arhiepiscopia Bucureștilor va organiza spectacolul „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”

Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va organiza Spectacolul cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, luni, 5 decembrie. Evenimentul va avea loc în Aula Magna Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei, începând cu ora 17:00.…