Implicarea Protopopiatelor iesene la buna desfasurare a sarbatorii Sf. Cuv. Parascheva

Parohiile din Protopopiatele Iasi I si Iasi II vor oferi si in acest an locuri de cazare si alimente pelerinilor care vor participa la sarbatoarea Sf. Cuv. Parascheva. In Protopopiatul Iasi I sunt disponibile, pana in prezent, 200 locuri de cazare care vor fi puse la dispozitia credinciosilor veniti din alte orase, prin intermediul Centrului de Pelerinaje ‘Sf. Parascheva’. Mai multe amanunte in acest sens am aflat de la parintele Constantin Andrei, protopop de Iasi I: ‘Si anul acesta, Protopopiatul Iasi I se implica in organizarea si buna reusita a acestei mari si insemnate sarbatori. Mai precis, Protopopiatul Iasi I, prin parohiile care sunt in componenta lui, va oferi gazduire pelerinilor care isi vor indrepta pasii catre Sf. Catedrala. In aceasta perioada punem la dispozitia pelerinilor peste 200 de locuri care vor fi oferite prin Biroul de Pelerinaj al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, pentru a avea un plus de siguranta pentru cei care ofera gazduire.

De asemenea, Protopopiatul Iasi I va contribui si cu alimente care vor fi oferite voluntarilor si pelerinilor care vor participa la sarbatoarea Sf. Cuv. Parascheva, dupa cum ne-a spus parintele protopop Constantin Andrei: ‘Prin dragostea si bunavoirea credinciosilor din municipiul Iasi, Protopopiatul Iasi I mai asigura in ziua de 13 octombrie, prin 27 de voluntari care sunt in curtea Catedralei, alimente. Apoi, pentru pelerinii care vor veni la hram vom contribui si noi cu 2500 de paini pentru a oferi o hrana satisfacatoare celor care stau in picioare si cu multa rabdare asteapta sa se reculeaga in fata sfintelor moaste’.

Si Protopopiatul Iasi II va oferi in acest an peste 350 de locuri de cazare credinciosilor care sosesc la Iasi cu cateva zile inainte de sarbatoarea Sf. Cuv. Parascheva. Cum pot obtine pelerinii un loc de cazare la Protopopiatul II Iasi ne-a spus parintele Vilie Dorosinca, protopop de Iasi II: ‘Vom cauta ca pelerinii care vin la aceasta mare sarbatoare sa aiba locuri de cazare pentru ca sa poata sa-si indeplineasca gandul si misiunea pe care si-au propus-o la plecarea de acasa. Pana in prezent, la sediul Protopopiatului nostru s-au inregistrat in jur de 350 – 360 de locuri de cazare, la parohiile din municipiul Iasi’.

De asemenea, parintele protopop Vilie Dorosinca ne-a mai spus ca parohiile din Protopopiatul Iasi II vor oferi pelerinilor si aproape 3000 de pachete cu alimente: ‘Protopopiatul II Iasi, prin Biroul de Asistenta Sociala, a luat initiativa sa ajute activitatea in ceea ce priveste acea hrana pentru cei care stau la rand si pentru cei care se incadreaza in randul si disciplina pentru a ajunge la moastele Sf. Cuv. Parascheva si ale Sf. Ioan Gura de Aur. Vom face peste 2800 de pachete cu hrana pentru pelerini, iar preotii din parohiile rurale s-au inscris pentru a veni cu pachete’. Mentionam faptul ca preotii din Protopopiatele Iasi I si Iasi II vor intampina joi, 11 octombrie 2007, la aeroport, moastele Sf. Ioan Gura de Aur, care vor fi aduse de o delegatie din Grecia, dar si la pelerinajul ‘Calea Sfintilor’ care va avea loc vineri dimineata.

Comentarii Facebook


Știri recente