Împărtăşire şi dăruire la Parohia Miron Patriarhul

Cu prilejul apropierii marelui praznic al Naşterii Domnului şi ca urmare a parteneriatului educaţional dintre parohie şi şcoală, peste 150 de copii de la grădiniţele şi şcolile gimnaziale din cadrul Parohiei „Sfânta Maria“-Miron Patriarhul din Capitală au fost ieri, 18 decembrie, împărtăşiţi cu Trupul şi Sângele Domnului Iisus Hristos în locaşul de cult. Copiii au primit şi câte un dar din partea parohiei şi au cântat colinde, informează “Ziarul Lumina”.

Copiii de la grădiniţele şi şcolile gimnaziale au fost însoţiţi de către învăţătoare şi profesorii de religie. Deşi, iniţial, şi-au anunţat prezenţa la biserică copiii de la o singură clasă primară, ieri-dimineaţă, au fost prezenţi peste 150 de copii. După împărtăşire, copiii au primit câte un dar din partea Parohiei „Sfânta Maria“-Miron Patriarhul, iar apoi au cântat colinde.

Tot ca urmare a parteneriatului dintre parohie şi şcoală, copiii de la clasele primare, care au realizat iconiţe din lut şi icoane pe sticlă cu chipul Maicii Domnului cu Pruncul în cadrul orelor de creaţie artistică, şi-au dus la biserică iconiţele pentru a fi binecuvântate. „Pe lângă manifestarea sentimentului religios, aceste activităţi religios-artistice au şi menirea de a preveni abandonul şcolar, fiindcă acestea le stimulează copiilor interesul pentru şcoală, îi învaţă lucruri frumoase şi, mai ales, îi ajută să-şi recapete încrederea în ei“, ne-a spus Elena Bianca Eftimie, învăţător la Şcoala „Petre Ispirescu“ din Bucureşti. În acest demers de a-i aduce pe copii la biserică pentru a fi împărtăşiţi, cât şi la realizarea iconiţelor, au fost alături profesorul de religie Alexandru Cuţchi şi învăţătoarele Maria Florea, Gabriela Bârsan şi Ileana Coverca, de la şcoala menţionată.

„Acţiunea care s-a desfăşurat la biserica noastră este rodul colaborării mai vechi care s-a legat între noi, preoţii slujitori şi profesorii de religie, de la şcolile din cadrul parohiei. Prin derularea acestor acţiuni căutăm să-i apropiem pe copii de biserică, oferindu-le câte un mic dar, şi astfel să le aducem bucurie şi mângâiere, fiindcă mulţi provin din familii defavorizate şi dezorganizate. Parohia este una îmbătrânită, de aceea, nădăjduim, cu ajutorul lui Dumnezeu, să avem o biserică tânără şi vie, iar primii paşi înspre aceasta se observă în numărul tot mai mare al copiilor care vin duminică de duminică la împărtăşit“, a precizat pr. Traian-Ioan Diaconu, parohul Bisericii „Sfânta Maria“-Miron Patriarhul din Capitală.

În creşterea generaţiei de mâine, alături de preotul paroh, se ostenesc şi preotul Dorin Zarioiu, care împreună cu cântăreţul Adrian Bărbieru se ocupă de catehizarea tineretului, şi preotul Gheorghe Neagoe, care se ocupă de asistenţa socială în parohie. Acţiunile pastoral-misionare şi social-pastorale ale parohiei continuă şi în zilele premergătoare praznicului Naşterii Domnului.

Comentarii Facebook


Știri recente