Ilfov | 380 de copii – beneficiarii Campaniei de Prevenție și Educație pentru Sănătate

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului s-au aflat astăzi în satul Roșu (Comuna Chiajna) din județul Ilfov, unde a avut loc a treisprezecea ediție a Campaniei de Prevenție și Educație pentru Sănătate.

Astfel, în data de 21 februarie 2017, patru medici specialiști în stomatologie, diabet și nutriție, recuperare medicală, psihiatrie pediatrică și igienă generală, au fost prezenți la Liceul Tehnologic Doamna Chiajna, din localitatea Roșu. Ca urmare, 380 de elevi din ciclul primar și gimnazial au primit sfaturi și consiliere din partea medicilor voluntari cu privire la sănătatea și igiena lor.

Elevii au fost extrem de atenți și de receptivi la cunoștințele teoretice și la exemplificările practice pe care le-am oferit. A fost o zi câștigată! Și pe deplin motivantă pentru justețea și viitorul strădaniilor noastre, a spus Gelu Costache, asistent medical implicat în campanie.

Conducerea liceului a apreciat inițiativa și a transmis mulțumiri organizatorilor.

Apreciem prezența medicilor specialiști voluntari. Mulțumim Patriarhiei Române, Ministerului Sănătății, Părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru, inițiatorul și coordonatorul acestor campanii și doamnei Carmen Cojocariu, organizatoarea activității din cadrul liceului, a transmis Veronica Apostol, directorul Liceului Tehnologic „Doamna Chiajna”.

La final, copiii participanți au primit pachete cu dulciuri și materiale informative.

Din august 2015 până în prezent, peste 2200 de copii din mediul rural au beneficiat de acțiunile Campaniei de Prevenție și Educație pentru Sănătate.

Comentarii Facebook


Știri recente