Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate asupra noastră, a spus PS Lucian în ziua de prăznuire a Botezului Domnului

Copii, tineri şi persoane adulte s-au rugat sâmbătă în Catedrala Episcopală din Caransebeș. Preasfințitul Părinte Lucian a oficiat Sfânta Liturghie, după care a săvârșit și slujba de sfințire a Aghesmei Mari. Ierarhul i-a îndemnat pe cei prezenţi să-I mulţumească lui Dumnezeu pentru binefacerile primite.

‘Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate asupra noastră și Îl rugăm să binecuvânteze cununa anului, bisericile, mănăstirile noastre și pe toți credincioșii, casele și familiile lor, pentru că astăzi firea apelor se sfințește, a spus Episcopul Caransebeşului.

Anul acesta au fost pregătite aproximativ 2.500 sticle pentru Agheasmă Mare care au fost sfințite în ajunul Bobotezei, la Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare unită cu Vecernia, în cadrul căreia s-a oficiat slujba de sfințire a apei, ca și în ziua praznicului.

La finalul Sfintei Liturghii din ziua praznicului credincioșii au primit anaforă, iconițe cu Praznicul Botezului Domnului, precum și Agheasma Mare, pentru curățirea sufletească și trupească.

Foto Credit: Episcopia Caransebeşului

Comentarii Facebook


Știri recente