IGTV: Părintele Hrisostom de la Putna explică zilnic tinerilor din America un proverb românesc

Părintele Hrisostom Ciuciu de la Mănăstirea Putna s-a alăturat Tineretului Ortodox Român din Mitropolia celor două Americi (Romanian Orthodox Youth of the Americas – ROYA) în promovarea tradiţiilor româneşti.

Prin intermediul unor clipuri publicate zilnic pe contul IGTV şi Facebook al ROYA, Părintele Hrisostom explică tinerilor români din America câte un proverb românesc. Primul video a fost postat în data de 1 iulie, proiectul urmând să continue pe tot parcursul lunii, iulie fiind dedicată de ROYA „moştenirii tradiţiilor româneşti”.

Pentru abordarea naturală şi relaxată, clipurile realizate de monahul de la Putna sunt apreciate pe reţelele de socializare.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ROYA (@rorthodoxyouth) on

Primul proverb pe care l-a ales Părintele Hrisostom este Ziua bună se cunoaşte de dimineaţă. Monahul putnean a precizat că este unul dintre cele mai cunoscute proverbe româneşti şi a explicat că „depinde de noi să ne facem bucurie, să ne veselim, depinde de noi să ne menţinem viaţa senină, liniştită şi fericită”.

Părintele Hrisostom îndeamnă „să ne gândim în fiecare zi cum putem face ziua celorlalţi mai bună”.

„Seninătatea, bucuria, fericirea sunt stări care trebuie cucerite, câştigate, nu ne vin de la sine”, a remarcat părintele Hrisostom.

Părintele Hrisostom s-a închinoviat în Mănăstirea Putna la 1 octombrie 1996 şi a fost tuns în monahism doi ani mai târziu. A fost hirotonit ierodiacon în 2005, ieromonah în 2007 şi protosinghel în 2011. Este doctor în teologie începând cu anul 2019.

Sursa foto: Arhivă Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente