Igor Grosu, Președintele Parlamentului Rep. Moldova: Rolul religiei și al credinței, foarte important în contextul actual

Președintele Parlamentului Republicii Moldova l-a vizitat joi pe Părintele Patriarh Daniel. La întâlnire au mai participat Marcel Ciolacu, Președintele Camerei Deputaților a Parlamentului României, și Nicolae Ciucă, Prim-ministru al Guvernului României.

După întrevedere, oaspetele de peste Prut a declarat pentru jurnaliștii Centrului de Presă Basilica al Patriarhiei Române că în această perioadă este mai important ca oricând rolul credinței și al religiei: „Am remarcat și cât de important este rolul religiei și al credinței în special acum, în perioada aceasta foarte dificilă, ținând cont de atrocitățile care au loc în proximitatea noastră”.

„Acum rolul Bisericii este foarte important, mai ales când vorbim despre ajutorul celor aflați în dificultate, fie că este vorba despre refugiați sau de comunitățile noastre”, a spus Igor Grosu.

Patriarhul României a primit joi, 19 ianuarie 2023, vizita domnului Igor Grosu, Președintele Parlamentului Republicii Moldova. Foto: Basilica.ro / Mircea Florescu

„Am realizat un schimb de opinii privind Mitropolia Basarabiei din Republica Moldova. Am discutat despre problemele existente și l‑am informat pe Părintele Patriarh Daniel că ne aflăm deja în discuții cu Mitropolia Basarabiei pentru soluționarea lor, această dorință existând în ambele părți”, a mai precizat oficialul.

„Am vorbit și despre proiectele pe care Biserica Ortodoxă Română le are în Republica Moldova, fiind menționată și contribuția socială a acesteia, de exemplu prin Misiunea Socială «Diaconia» a Mitropoliei Basarabiei.”

„Am avut în vedere acțiunile de ajutorare a celor care au nevoie de sprijin în această perioadă dificilă, fie că vorbim de criza economică sau de criza energetică. Ajutorarea celor de aceeași credință este cea mai importantă acum”, a încheiat Președintele Parlamentului Republicii Moldova.

În cadrul întrunirii, Patriarhul României a solicitat tratament egal pentru Mitropolia Basarabiei, astfel încât să se permită clericilor acesteia să acorde asistență religioasă în armată, penitenciare și spitale, precum și să fie invitați la evenimentele oficiale la care sunt chemați clericii din cealaltă structură bisericească de pe teritoriul Republicii Moldova.

Patriarhul României a primit joi, 19 ianuarie 2023, vizita domnului Igor Grosu, Președintele Parlamentului Republicii Moldova. Foto: Basilica.ro / Mircea Florescu

Întâlnirea a avut loc în Salonul „Teoctist Patriarhul” din Reședința Patriarhală.

Vezi și:

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente