Iertarea păcatelor la Sfânta Spovedanie o oferă Dumnezeu prin preot, a spus IPS Pimen

IPS Pimen - DUminica Sf Palama 2017

În Duminica a doua din Post, Înaltpreasfințitul Părinte Pimen a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală Sfântului Ioan cel Nou din Suceava, informează doxologia.ro.

În cuvântul rostit la finalul slujbei, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a vorbit despre necesitatea Spovedaniei în viaţa credincioşilor.

Iertarea păcatelor o oferă Dumnezeu prin preot care are această slujire încredințată prin Sfânta Taină a Hirotoniei. Când omul se mărturisește preotului, în chip nevăzut stă de față și este prezent Mântuitorul Iisus Hristos și El dă iertarea, prin slujirea preotului care zice : «Cu puterea ce-mi este dată, te iert şi te dezleg de toate păcatele tale mărturisite, în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh»”.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de corala Catedralei Arhiepiscopale din Suceava, dirijată de părintele Lucian Tablan.


Construită în perioada 1514-1522 de către fiul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, Bogdan al III-lea, şi finalizată de nepotul acestuia, Ştefăniţă Vodă, Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava are două hramuri: Sf. M. Mucenic Gheorghe şi Sf M. Mucenic Ioan cel Nou.

Corpul de clădire al mănăstirii a fost construit, după tradiţie, pe locul unde a existat cândva o mică biserică de lemn. Actualul lăcaş de cult a fost pictat atât în interior, cât şi în exterior, în perioada 1532-1534, sub domnia lui Petru Rareş.

În cadrul aşezământului monahal se află moaştele Sfântului Ioan cel Nou aduse în 1589 de la fosta catedrală mitropolitană a Moldovei. Sfintele odoare sunt păstrate într-o raclă de argint şi sunt expuse pentru închinare sub un baldachin de piatră. Minunile înfăptuite de Sfântul Ioan cel Nou l-au desemnat- alături de Sfânta Cuvioasă Parascheva – drept ocrotitorul Moldovei.

 

Comentarii Facebook


Știri recente