Iertarea ne deschide porţile Raiului. IPS Ciprian a resfinţit biserica parohiei Căldărăști

IPS Ciprian Parohia Căldărăşti (4)

Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian a vorbit duminica aceasta credincioşilor din Căldărăști despre porunca iubirii vrăjmașilor. În omilia rostită cu prilejul resfinţirii lăcaşului de cult din parohia buzoiană, Înaltpreasfinția Sa a precizat că, potrivit mărturiei Sfântului Siluan Athonitul, în momentul în care ai reușit să ierți, din adâncul sufletului tău, pe cel ce ți-a greșit, vei simți o bucurie negrăită, iar acea bucurie nu este altceva decât darul Preasfântului Duh.

Foarte mulți Sfinți Părinți ne dau astfel de mărturii și ne încurajează să nu cedăm în lupta aceasta cu noi înșine și cu vrăjmașul diavol, care ne îndeamnă să nu-l iertăm pe cel ce ne-a greșit, ci să-i răspundem cu aceeași monedă, a adăugat chiriarhul locului.

Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei a resfințit, duminică, 1 octombrie 2017, biserica Parohiei Căldărăști, județul Buzău. În ultimii 13 ani, locașul de cult cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” a trecut printr-un amplu proces de renovare, atât la interior, cât și la exterior.

După slujba de târnosire ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie. Din sobor au făcut parte: Pr. Florentin Duca – protoiereu al Protopopiatului Buzău II, și Pr. Gabriel Arădoaie – parohul comunității din Căldărăști.

La final a fost oficiat slujba parastasul pentru ctitorii, slujitorii și binefăcătorii sfântului locaș, trecuți la cele veșnice. Răspunsurile la strană au fost date de Grupul psaltic misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei, informează Dragoş Olteanu, Consilier Mass Media al Eparhiei.

În semn de apreciere a activității sale pastoral-misionare și administrativ-gospodărești, părintele Gabriel Arădoaie a primit rangul onorific de iconom.


Biserica Parohiei Căldărăști a fost construită între anii 1850-1860. Prin strădania actualului paroh, cu ajutorul enoriașilor și al Primăriei orașului Pogoanele, în perioada 2004-2017, au fost efectuate importante lucrări de consolidare și restaurare a locașului de rugăciune, care au vizat înlocuirea acoperișului și a pardoselii, refacerea fațadei, împodobirea cu pictură, dotarea cu mobilier și cu obiectele de cult necesare, precum și refacerea Sfintei Mese.

Foto: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente