Iertarea este prima condiție pentru a putea călători împreună cu Hristos, spune IPS Laurenţiu

În Duminica Izgonirii lui Adam din Rai, Mitropolitul Ardealului i-a îndemnat pe credincioşi la iertarea aproapelui. El le-a explicat că Hristos a adus legea iubirii şi iertarea este „prima condiție pentru a putea călători împreună cu Hristos” pe calea Postului Mare.

„Dacă El ne-a iubit atât de mult încât S-a jertfit pentru noi, din iubirea Sa noi trebuie să luăm și să ne hrănim viața noastră întâi de toate făcând acest pas al iertării”, a spus Înaltpreasfinţia Sa îndemnând: „să iertăm în sufletul nostru tot ceea ce se află ca o sarcină purtată foarte greu”.

În Duminica lăsatului de sec pentru Postul Mare, la catedrala din Sibiu Liturghia a fost oficiată de IPS Mitropolit Laurenţiu care a prezidat soborul de clerici format din profesori de la Facultatea de teologie din Sibiu şi slujitori ai catedralei.

Omilia ce a urmat citirii pericopei evanghelice a fost rostită de pr. prof. univ. dr. Dorin Oancea. Credincioșii au avut posibilitatea să afle despre însemnătatea Postului Sfintelor Paști, despre pregătirea duhovnicească din această perioadă din anul bisericesc și chemarea de a săvârși fapte bune prin care ne apropiem sufletește de semenii noștri și împlinim porunca Evangheliei.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corala „Timotei Popovici” a Catedralei mitropolitane din Sibiu, dirijată de pr. lect. univ. dr. Dan Alexandru Streza.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente