Ierarhii români din Mitropolia Germaniei despre criza Covid-19: Avem acum şansa să învăţăm să fim mai uniţi

Cei trei ierarhi din Mitropolia Ortodoxă Română a Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, au transmis un mesaj comun în care au făcut un set de recomandări urmare a situaţiei medicale provocate de coronavirusul Covid-19.

Mitropolitul Serafim, Episcopul Macarie şi Episcopul vicar Sofian Braşoveanul subliniază că pentru a reduce efectele epidemiei „trebuie să respectăm măsurile de protecţie impuse de autorităţile ţărilor în care trăim” ajutând în acest mod cadrele medicale „să poată face faţă cazurilor de îmbolnăviri grave”.

În acelaşi timp, „trebuie să ne punem toată nădejdea în purtarea de grijă şi ocrotirea Preamilostivului Dumnezeu, chemând ca mijlocitori, atât pe Maica Domnului, cât şi pe sfinţii ocrotitori şi tămăduitori pe care îi cunoaştem”.

Ierarhii menţionează ca rugăciunea să fie însoţită de post şi subliniază că ieşirea din această situaţie nu-i posibilă decât „prin întoarcerea la Dumnezeu și trăirea după poruncile Lui”.

Potrivit ierarhilor, contextul creat de Covid-19 poate fi o şansă de a învăţa „să fim mai uniţi, să colaborăm mai intens şi mai consecvent pentru binele general, spre creşterea noastră în credinţă şi iubire”.

Cuvântul pastoral este disponibil integral aici.

Sursă foto: optimysticliving.wordpress.com

Comentarii Facebook


Știri recente