Ierarhii Patriarhiei Alexandriei condamnă toate formele de violență și nedreptate din lume

În cadrul ultimei ședințe sinodale, ierarhii Patriarhiei Alexandriei au luat atitudine față de toate formele de violență și nedreptate manifestate la nivel mondial.

Prin intermediul unei declaraţii comune, sinodalii au subliniat că este „de neconceput să ne lăudăm cu progresele ştiinţifice” şi să fim „indiferenți față de nedreptatea făcută semenului, faţă de violență, de criminalitate sau de orice formă de exploatare”.

„Călătoria omenirii fără Dumnezeu, având ca prioritate profitul material sau cel centrat pe sine, nu numai că neagă Evanghelia, dar în aceste zile tinde să distrugă toate valorile morale, stabilind cuvintele „celălalt este iadul meu” ca antiteză a cuvintelor Evangheliei „Dumnezeu este dragoste”, se menţionează în declaraţie.

În document a fost semnalat un aspect pozitiv: şi în cele mai grave situații există o urmă de umanitate.

Pornind de la această remarcă, ierarhii au evidenţiat că trebuie să îi oferim acestei urme de umanitate spațiu în inimile și rugăciunile noastre, „pentru ca aceasta să înflorească și să se înmulțească”.

Declaraţia comună s-a încheiat cu un apel la conlucrare.

„Facem apel la fiecare persoană de bună credinţă să ni se alăture în acest demers ca pacea să prevaleze, dreptatea, umanitatea și respectul pentru viață să domnească în toată omenirea”.

Întrunirea a avut loc în perioada 7-10 octombrie, în Alexandria, sub preşedinţia Preafericitului Părinte Patriarh Teodor.

În cadrul şedinţei au fost aleşi trei ierarhi şi au fost discutate probleme actuale precum: sclavia modernă, vrăjitoria pe continent african, aspecte care ţin de ecologie dar şi de migraţie.

Sinodul a coincis cu aniversarea a cinsprezece ani de la alegerea Preafericitului Părinte Teodor în demnitatea de Patriarh al Alexandriei, în data de 9 octombrie.

Cu acest prilej, Preafericirea Sa a prezidat Sfânta Liturghie oficiată în Mănăstirea Sf. Sava din Alexandria.

Foto credit: Patriarhia Alexandriei

Comentarii Facebook


Știri recente