Ierarhii Ortodocși Români din Europa Occidentală și America se întâlnesc la Roma

Până pe 26 noiembrie are loc, la Roma, la sediul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, cea de-a III-a întâlnire a membrilor celor două sinoade mitropolitane ortodoxe române din Europa, cel al Mitropoliei Europei Occidentale și Meridionale și cel al Mitropoliei Germaniei, Europei Centrale și de Nord, precum și a ierarhilor Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a celor două Americi, informează TRINITAS TV. De asemenea, participă la întrunire și ierarhii Episcopiei Ortodoxe Române din America. Întâlnirea ierarhilor se desfășoară sub genericul „Conștiință Canonică și Ecleziologie Ortodoxă”.

„La această întâlnire nu numai se împărtășesc experiențele pastorale din aceste zone ale lumii și mai ales experiențele pastorale de chiar peste 100 de ani din America sau din Franța, dar se și discută diferite aspecte ale misiunii printre românii ortodocși din emigrația din ultimii 20 de ani și transmiterea credinței noastre și a tradițiilor ortodoxe românești, păstrarea identității noastre, atât creștinești, cât și românești și alte aspecte ale vieții pastoral-misionare, culturale din cuprinsul eparhiilor noastre. Astăzi, a avut loc o întâlnire tematică care a tratat despre conștiința canonică bisericească și misiunea Bisericii în Occident”, a spus Preasfințitul Siluan, Episcopul românilor ortodocși din Italia.

De sărbătoarea Sfintei Mucenițe Ecaterina, ierarhii vor sluji Sfânta Liturghie la „Catacombele Sfântului Calist” din Roma.

Comentarii Facebook


Știri recente