Ierarhii dobrogeni au participat la întronizarea noului mitropolit de Durostor

Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului și Episcopul Visarion al Tulcii au participat sâmbătă la întronizarea noului Mitropolit de Durostor.

Ceremonia s-a desfășurat la catedrala Sf. Ap. Petru și Pavel din Silistra, în Bulgaria.

Preasfințitul Părinte Visarion a fost delegatul Părintelui Patriarh Daniel. El i-a dăruit Înaltpreasfințitului Părinte Iacob, noul mitropolit, o cruce de binecuvântare confecționată în atelierele Patriarhiei Române.

La ceremonie au mai participat Mitropolitul Nikolai de Plovdiv, Mitropolitul Antonie al Europei Occidentale și Centrale, Mitropolitul Naum de Ruse, Mitropolitul Kyprian de Stara Zagora, Mitropolitul Grigorie de Vrața, Episcopul Sionie de Veliki și alți ierarhi și clerici, la care s-au adăugat oficiali și credincioși.

Noul mitropolit are 49 de ani și a fost ales în data de 25 octombrie de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare să-i urmeze în scaun vrednicului de pomenire mitropolit Ambrozie, trecut la Domnul în urmă cu două luni.

Mitropolitul Iacob I-a mulțumit lui Dumnezeu pentru că l-a onorat cu această slujire și le-a cerut tuturor să se roage cu stăruință, pentru ca Dumnezeu să-l ajute să se ridice la încrederea acordată.

Mitropolia de Durostor datează aproximativ din anul 390. A fost întemeiată pe sângele vărsat de 12 mucenici: Sf. Dasius, Sf. Maxim, Sf. Dada, Sf. Cvintilian, Sf. Iuliu, Sf. Valentinian, Sf. Pasicrat, Sf. Marcian, Sf. Nicandru, Sf. Calinic, Sf. Isihie (martirizați în timpul persecuțiilor lui Dioclețian – 303-304) și Sf. Emilian (362).

Foto credit: Mitropolia de Durostor

Comentarii Facebook


Știri recente