Ierarhi şi credincioşi în rugăciune pe Muntele Mic. Tradiţionalul pelerinaj de ziua Crucii a ajuns la a 12-a ediţie (VIDEO)

pelerinaj muntele mic4

De 12 ani Episcopia Caransebeșului organizează un pelerinaj la Crucea-monument de pe Muntele Mic cu prilejul sărbătorii Înălțării Sfintei Cruci. Anul acesta au fost purtate în procesiune 3 icoane făcătoare de minuni, iar Liturghia a fost oficiată de 3 ierarhi ai Bisericii noastre, informează Diac. Pavel Canea şi Darius Herea de la Biroul de Presă al Eparhiei.

Sute de credincioşi au participat miercurea aceasta la pelerinajul de pe Muntele Mic din Caransebeş. În procesiune au fost purtate icoanele făcătoare de minuni de la mănăstirile Călugăra şi Teiuş şi de la parohia Măru.

Cu acest prilej au slujit:

  • Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului,
  • Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei,
  • Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul românilor ortodocși din Ungaria și Locțiitor al Episcopiei Daciei Felix.

După liturghie au fost pomeniţi ctitorii monumentului de pe Muntele Mic ridicat în 1936, eroii neamului, făuritorii Marii Uniri, dar şi cei care au apărat Ortodoxia în timpul regimului comunist.

Le mulțumim tuturor celor care ne-au ascultat chemarea și în primul rând au dat curs invitației Mântuitorului Iisus Hristos care ne spune tuturor „veniți la Mine toți cei osteniți și împovărați și eu vă voi odihni”. În fața Crucii noi astăzi ne-am rugat, am cântat și am spus cu toată ființa noastră „Crucii Tale ne închinăm Hristoase și sfântă Învierea Ta o lăudăm și o mărim”, a spus Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

Pentru implicarea Armatei Române în fiecare an la organizarea pelerinajului de pe Muntele Mic, Preasfințitul Părinte Lucian i-a conferit Ordinul Eparhial Diploma de Onoare „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” domnului colonel Dan Ionescu, comandantul  Brigăzii 18 Cercetare Supraveghere „Banat”.

Evenimentul de astăzi a fost unul deosebit pentru faptul că îl desfășurăm în acest loc foarte important pentru toți bănățenii și mai ales pentru urmașii eroilor din Banat. Este un moment la care ținem foarte mult și în continuare afirmăm alăturarea noastră față de popor, față de Biserica Ortodoxă, pentru apărarea neamului, a Patriei și a credinței dreptmăritoare, a subliniat domnul colonel Dan Ionescu.

Sărbătoarea s-a încheiat cu un ceremonial militar oferit de către Garda de onoare a Brigăzii 18 Cercetare Supraveghere „Banat”.

Foto credit: Eparhia Caransebeşului

Comentarii Facebook


Știri recente