Ierarh şi credincioşi în rugăciune la Zalău

Preasfințitul Părinte Petroniu a liturghisit duminica aceasta la Parohia Adormirea Maicii Domnului din Zalău, ne-a transmis Diacon Ionică Torcoș.

După rostirea cuvântului, Episcopul Sălajului l-a felicitat pe Pr. paroh Vasile Rus pentru întreaga activitate desfășurată.

***

Locașul de cult cu hramul Adormirea Maicii Domnului a fost construit între anii 1930-1934, fiind o adevărată bijuterie arhitecturală a Zalăului. În perioada regimului comunist, dar și după aceea, biserica era cunoscută drept catedrala din Zalău sau mănăstirea. Cu prilejul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, aici se adunau credincioși din tot Sălajul pentru slujba de priveghere, în acele vremuri județul Sălaj neavând o mănăstire la care aceștia să meargă pentru rugăciune.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…