Idei de activități în familie. Luna pentru viață se mută acasă și online

Pe fondul restricțiilor privind organizarea evenimentelor publice, activitățile din Luna pentru viață 2020 se mută acasă și în mediul online. Marșul pentru viață, cel mai important dintre evenimentele Lunii pentru viață, a fost reprogramat pentru 17 mai.

În acest context, mai mulți lideri ai generației pro-viață au lansat propuneri de acțiuni online care să înlocuiască evenimentele publice din Luna pentru viață 2020.

Alexandra Nadane, Președinta Asociației România pentru viață, a anunțat că organizația sa va premia cele mai frumoase 30 de activități pro-viață organizate până la 31 martie 2020 acasă și în mediul online.

Anita Radics, Președinta ATOR Banatul de Munte, a lansat o leapșă pro-viață, provocându-și prietenii să explice de ce se văd ca generația pentru viață.

„Noi vă invităm în mediul online să luați parte la activitățile noastre dedicate vieții, mamei, copilului, familiei, activități gândite pentru doar un click distanță”, a scris tânăra. „Veți veni să vă alăturați nouă?”

Alexandra Nadane de la România pentru viață a transmis leapșa mai departe, provocând Departamentul Pro Vita al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei să continue crearea de bannere online pro-viață.

Ea a provocat-o și pe scriitoarea Veronica Iani, autoarea unor cărți pro-viață pentru copii, să scrie povești speciale pentru a sprijini familiile în perioada de suspendare a cursurilor școlare.

Veronica Iani s-a conformat. Ideile îi sunt oferite de părinți, iar poveștile sunt publicate la Scrieopoveste.ro, însoțite de planșe de colorat și idei de activități cu copiii oferite de Ioana Revnic, profesoară la Liceul Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu” din București.

La hashtag-ul de Facebook #LPV2020AcasaOnline, Eliza-Maria Cloțea, Președintele Asociației Studenți pentru viață, a publicat o listă cu alte 10 idei de activități pro-viață pentru adolescenți, tineri și chiar adulți.

O idee de activitate este proiecția unui film pro-viață în familie, cu filme ca Unplanned, Alison’s Choice, Bella, Gimme Shelter, Sarah’s Choice, October Baby.

Lidera studenților pro-viață mai oferă o listă de șapte site-uri pro-viață românești și patru internaționale, în limba engleză, îndemnându-i pe cei care vor să susțină viața să se informeze și să distribuie informațiile de acolo, fiindcă au potențialul de a salva vieți de copii nenăscuți.

„Fie că este vorba de un banner, o mărturie sau o poveste cu mesaj pro-viață, acestea sunt de folos și inspiră oamenii să aleagă și să facă binele”, precizează Eliza-Maria Cloțea.

Ea îndeamnă oamenii să se roage pentru bolnavi și să ofere ajutor concret. Acestea fac parte și ele din atitudinea pro-viață: să încurajăm femeile însărcinate, să facem babysitting pentru părinți sau cumpărături pentru vârstnici și cei izolați ca măsură sanitară.

Foto credit: Facebook / Pro Vita Iași

Comentarii Facebook


Știri recente