Icoane de pe catapeteasma Catedralei Naţionale au fost reproduse în emisiunea de mărci poştale „Crăciun 2020”

Icoanele Maicii Domnului de pe catapeteasma Catedralei Naţionale au fost reproduse în cea mai nouă emisiune de mărci poştale marca Romfilatelia: „Crăciun 2020”.

Emisiunea filatelică a fost introdusă în circulație joi, 12 noiembrie. Este formată din două timbre, ambele cu valoarea nominală de 1,90 lei, și o coliță nedantelată al cărei timbru are valoarea de 29 lei.

Pe cele două timbre ale seriei sunt ilustrate icoanele Buna Vestire și Nașterea Domnului, iar pe timbrul coliței nedantelate este reprodusă imaginea icoanei Maica Domnului cu Pruncul, icoane aflate pe catapeteasma Catedralei Naţionale.

Timbrul coliței are o replică în argint, etalată într-un album tematic special, potrivit Romfilatelia.

Icoana împărătească a Născătoarei de Dumnezeu, din catapeteasma Catedralei Mântuirii Neamului, o înfățișează pe Maica Domnului șezând pe un tron, prevăzut cu piedestal pentru picioare, ținând Pruncul pe genunchi, Care poartă un rotulus în mâna stângă, în timp ce cu dreapta binecuvântează. Icoana este încadrată de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil.

Romfilatelia a adus mulţumiri Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru „sprijinul documentar acordat la realizarea acestei emisiuni de mărci poștale”.

Foto credit: Romfilatelia


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente