Icoana vie – Expoziție la Galați cu lucrări ale studenților Universității de Arte din București

Expoziția Icoana vie, organizată de Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos, a fost vernisată joi, la Galați. La eveniment a fost prezent și IPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Vernisajul din 12 octombrie 2017 a avut loc în Sala de Expoziţii Temporare Sergiu Dumitrescu și a fost organizat în colaborare cu Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti, Secţia Artă murală, notează site-ul oficial al Eparhiei.

Expoziţia cuprinde icoane lucrate de studenţii secţiei de Artă sacră, realizate sub îndrumarea Lect. Univ. Dr. Lisandru Neamţu, de la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti.

Întâlnirea a reunit artişti, cadre didactice, oameni de cultură, precum şi numeroşi elevi de la Seminarul Teologic Ortodox Sfântul Apostol Andrei şi de la Liceul de Arte Dimitrie Cuclin din Galaţi.

Acest eveniment se înscrie în seria manifestărilor organizate în Eparhia Dunării de Jos cu prilejul Anului omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi pictorilor bisericeşti în Patriarhia Română.

La final, IPS Casian i-a binecuvântat şi felicitat pe toţi cei implicaţi în această colaborare.

Cei interesați pot admira lucrările expuse în Sala de Expoziţii Temporare Sergiu Dumitrescu a Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos, în perioada octombrie-decembrie 2017, de marţi până sâmbătă, între orele 09:00 – 17:00.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente