Icoană veche de 500 ani, în procesiune la Mănăstirea Poiana Mărului

În ajun de Sânziene, de hramul Mănăstirii Poiana Mărului, conform tradiției locale, a fost adusă în procesiune icoana Maicii Domnului de la Parohia Măru, județul Caraș-Severin.

Icoana a fost pictată în anul 1520 în Sfântul Munte Athos și donată parohiei.

În icoană este reprezentată Maica Domnului cu pruncul în brațe. Mântuitorul Iisus Hristos este pictat într-o  haină imperială, plină cu nestemate, iar pe cap poartă o coroană. Foto credit: Episcopia Caransebeșului

După procesiune icoana a fost așezată în biserica mănăstirii spre închinare credincioșilor prezenți la slujbele de hram.

Totodată, cu prilejul sărbătorii a fost adusă și icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Călugăra.

În data de 24 iunie, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului în altarul de vară al mănăstirii, la care au participat câteva sute de pelerini din întreg Banatul, dar și din alte zone ale țării noastre.

Episcopul Lucian la Sfânta Liturghie. Foto credit: Episcopia Caransebeșului.

„Îl rugăm pe Sfântul Ioan Botezătorul să ne ajute să punem început bun vieții noastre, să ne pocăim cu adevărat, căci mesajul sfântului Ioan, dar și al Mântuitorului acesta este: «Pocăiți-vă căci s-a apropiat Împărăția Cerurilor». Trebuie să trăim o viață în bună rânduială în conformitate cu evanghelia Mântuitorului și principiile moralei creștine”, a spus Preasfințitul Părinte Lucian în omilia sa.

Situat în staţiunea Poiana Mărului, așezământul monahal a fost înființat la iniţiativa preotului paroh Dorel Fercea şi a credincioşilor din Parohia Măru, înainte de Revoluţia din 1989.

Biserica mănăstirii a fost sfințită în data de 24 iunie 2008.

Foto credit: Episcopia Caransebeșului

Comentarii Facebook


Știri recente