Icoana Maicii Domnului Siriaca adusă la hramul singurei biserici bucureștene dedicată Sf. Părinți Ioachim și Ana

Parohia „Oborul Vechi”, singura comunitate bucureșteană ocrotită de „Sfinții Părinți Ioachim și Ana”, își sărbătorește vineri hramul. În acest scop, Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Siriaca” de la Mănăstirea Ghighiu, județul Prahova, va fi adusă spre cinstire în perioada 8-11 septembrie.

Programul slujbelor începe joi, de la ora 17:00, cu slujba Vecerniei unită cu Litia, urmată de taina Sf. Maslu.

Icoana va ajunge la parohie în aceeași zi la ora 18:00. După slujbă, va fi purtată în procesiune în jurul bisericii împreună cu icoanele Sfinților Ioachim și Ana din patrimoniul parohiei.

Vineri va fi oficiată Sfânta Liturghie, iar seara, de la ora 19:00 Paraclisul Sfinților și Drepților dumnezeiești Părinți Ioachim și Ana.

Sâmbătă, de la ora 08:00, vor începe slujba Utreniei și Sfânta Liturghie, iar seara programul liturgic va continua, a transmis Părintele Ciprian Tudor pentru Ziarul Lumina.

Hramul se încheie duminică, 11 septembrie 2022, cu Sfânta Liturghie și o procesiune în jurul bisericii, la finalul căreia icoana se va întoarce la Mănăstirea Ghighiu.

Aducerea unei icoane făcătoare de minuni a Maicii Domnului la hramul singurei biserici din Capitală închinate Sfinților Ioachim și Ana a devenit deja o tradiție pentru această comunitate bucureșteană.

Parohia Oborul Vechi este situată pe strada Traian nr. 204, în vecinătatea Foișorului de Foc.

Foto credit: Arhiva Basilica.ro / Mircea Florescu

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente