Icoana Maicii Domnului Prodromița va fi dusă în pelerinaj la parohia Oborul Vechi din Capitală

Icoana Maicii Domnului Prodromița de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului va fi dusă în pelerinaj la Parohia Oborul Vechi din Sectorul 2 al Capitalei cu ocazia hramului acesteia: Sfinții și Drepții Părinți Ioachim și Ana.

Părintele paroh, Ciprian Georgian Tudor, a spus că anul trecut au avut la hramul lăcașului de cult moaștele Sfântului Efrem cel Nou, „iar anul acesta Maica Domnului vine în casa părinților săi, în Casa Sfinților Părinți Ioachim și Ana prin icoana maicii Domnului Prodromița”.

„Sărbătoarea va începe de sâmbătă, marea sărbătoare a Nașterii Maicii Domnuli, iar la ora 17:00 va fi adusă icoana în mijlocul nostru și îndată vom începe slujba Vecerniei, a Litiei și a Tainei Sfântului Maslu”.

„Duminică continuăm cu Dumnezeiasca Liturghie și vom pomeni pe toți ctitorii acestui sfânt locaș istoric din București, vechi de aproape 300 de ani”, a declarat părintele Ciprian pentru TV Trinitas.

Sărbătoarea hramului bisericii Oborul Vechi se va încheia duminică seara după oficierea paraclisului Maicii Domnului, când icoana va fi dusă înapoi la Paraclisul Catedralei Naționale.

Biserica Oborul Vechi este singurul locaș de cult din București cu acest hram.

Această biserică este considerată monument de arhitectură datorită crucii de piatră care se află în altar datând din 1719.

Foto credit: Arhivă Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente