Icoana Maicii Domnului pictată de Sfântul Evanghelist Luca a ajuns la Mănăstirea Pantocrator din Teleorman

Cea mai veche icoană cu chipul Maicii Domnului, atribuită Sfântului Apostol și Evanghelist Luca, și un fragment din moaștele Sfântului Ierarh Luca al Crimeei au ajuns vineri seară la Mănăstirea Pantocrator din județul Teleorman.

Sfintele Moaște împreună cu Icoana Maicii Domnului „Panagia Soumela” au fost aduse la așezământul monahal de o delegație a Mitropoliei de Veria, condusă de IPS Pantelimon.

Delegații au fost întâmpinați de Preasfințitul Părinte Galaction.

„Au venit din dragostea de a fi alături de noi și de a împărtăși împreună cu noi această bucurie”, a spus Episcopul Alexandriei și Teleormanului.

De asemenea, Mitropolitul de Veria și-a exprimat bucuria de a participa la hramul mănăstirii: „Am venit pentru a-L cinsti pe Domnul nostru cel înviat și pentru a simți dimpreună cu dumneavoastră bucuria pe care ne-a adus-o prin Înviere”.

„Îl simțim viu între noi pe Sfântul Ierarh Luca și avem privilegiul de a ne încredința cu ochii noștri de minunile pe care le săvârșește harul lui Dumnezeu prin sfintele lui moaște”, a mai spus ierarhul.

Credincioșii se vor putea închina și la racla cu moaștele Sfintei Maria Magdalena, aflată în patrimoniul Mănăstirii Pantocrator.

Duminica Mironosițelor este hramul de primăvară al Mănăstirii Pantocrator.

Vezi mai jos programul liturgic:

Foto credit: Trinitas TV / Eugen Buchiu

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente