Icoana Maicii Domnului – Iordăniţa şi moaştele Sf. Cuv. Efrem cel Nou au fost aduse la Biserica Icoanei

Icoana Maicii Domnului – Iordănița de la Așezământul Românesc de la Ierusalim și racla cu un fragment din moaștele Sfântului Cuvios Efrem cel Nou de la Catedrala Patriarhală au fost aduse joi la Biserica Icoanei din Capitală şi aşezate pentru închinarea credincioşilor.

Evenimentul face parte din manifestările organizate cu prilejul Duminicii Ortodoxiei la Biserica Icoanei, reunite sub genericul „Icoana – fereastră spre Dumnezeu”.

Icoana Maicii Domnului – Iordănița a fost adusă în România de Arhim. Teofil Anăstăsoaie, reprezentantul Patriarhiei Române la Locurile Sfinte şi Superiorul Aşezămintelor Româneşti de la Ierusalim, Ierihon şi Iordan.

Icoana va rămâne la Biserica Icoanei până luni seara, a declarat pentru Radio Trinitas Părintele paroh Ioan Popescu.

Programul integral al evenimentelor desfăşurate în contextul Duminicii Ortodoxiei poate fi accesat aici.

Icoana Maicii Domnului – Iordănița  s-a aflat timp de peste 30 de ani în biserica Schitului Românesc de pe malul Râului Iordan, ridicat de Patriarhia Română în anul 1935 în regiunea Qasr al Yahud, la locul istoric al Botezului Domnului Iisus Hristos.

Urmare a războiului declanșat în zonă, între anii 1967-1970, biserica românească a fost bombardată şi grav avariată, iar icoana a fost adusă la Așezământul Românesc de la Ierusalim.

Vezi mai multe fotografii în galeria foto!

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene

Comentarii Facebook


Știri recente