Icoana Maicii Domnului de la Sihăstria Voronei cinstită la Călăraşi

Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, i-a îndemnat duminică, 4 septembrie 2016, pe credincioşii din Călărași să îmbrace haina de nuntă a virtuțiilor teologice și morale pentru a da răspuns bun la chemarea pe care Mântuitorul Iisus Hristos o va face fiecăruia dintre noi.

Ierarhul a slujit Duminica aceasta, 4 septembrie 2016, la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” – Volna din Călărași, Protopopiatul Călărași, unde s-au aflat spre închinarea credincioșilor Icoana Maicii Domnului cu Pruncul de mână de la Mănăstirea Sihăstria Voronei și racla cu sfintele moaşte ale Sfântului Nectarie de la Eghina, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Din soborul slujitor au făcut parte şi: preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preacucernicii părinţi consilieri Manuel Rusu, Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, părinţii protopopi din județul Călărași, preoţi şi diaconi.

Corul Protopopiatului Călărași a oferit răspunsurile liturgice.

În cuvântul de învățătură, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a adresat cuvânt de mulţumire Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, pentru darul spiritual făcut credincioșilor Episcopiei și a mulțumit Preabunului Dumnezeu că acum la începutul Anului Nou bisericesc suntem binecuvântați cu rugăciunile Maicii Domnului și Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul. De asemenea, Ierarhul a îndemnat credincioșii să îmbrace haina de nuntă a virtuțiilor teologice și morale pentru a da răspuns bun la chemarea pe care Mântuitorul Iisus Hristos o va face fiecăruia dintre noi.

Cu această ocazie, dar și ca semn de mulțumire, Preasfinția Sa a dăruit preacuviosului părinte stareț Ghedeon de la Mănăstirea Sihăstria Vorenei, „Medalia Aniversară a Episcopiei Sloboziei” și Călărașilor, Albumele- Monografice „Catedrala Episcopală din Slobozia” și „Așezămintele Monahale din Episcopia Sloboziei și Călărașilor”, prin ierodiaconul Anastase, care a reprezentat obștea mănăstirii.

volna - cl - 04 sept 2016 18

 

Comentarii Facebook


Știri recente