Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Teiuș va fi purtată în procesiune cu prilejul hramului (Programul Evenimentelor)

Credincioșii din Caransebeș vor avea ocazia să aducă cinstire icoanei Maicii Domnului de la Mănăstirea Teiuș în cadrul programului liturgic ce va avea loc cu prilejul praznicului Adormirii Maicii Domnului.

Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, va oficia Sfânta Liturghie în Catedrala Episcopală, luni, 14 august 2017, cu prilejul aducerii icoanei Maicii Domnului de la Mănăstirea Teiuș, informează Diac. Pavel Canea de la Biroul de Presă al Eparhiei.

În după-amiaza zilei, începând cu ora 17:00, icoana va fi purtată în procesiune spre mănăstirea ce o adăpostește și care își serbează hramul în ziua Adormirii Maicii Domnului. Acolo va fi oficiată slujba de priveghere, care va cuprinde: Vecernia cu Litie, Utrenia și Prohodul Maicii Domnului.

Marți, 15 august de la ora 8:30 va fi citit Acatistul Maicii Domnului. Ceremonialul liturgic din ziua hramului, oficiat de PS Lucian împreună cu un sobor de clerici, va avea loc în altarul de vară al Mănăstirii Teiuș.

Comentarii Facebook


Știri recente