Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Rohia va ajunge în Slobozia

Icoana Făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Rohia va veni la Slobozia, cu prilejul hramului Mănăstirii Sfinţii Voievozi din localitate, informează site-ul oficial al Eparhiei Sloboziei şi Călăraşilor.

Manifestările religioase se vor desfăşura în perioada 3 – 9 noiembrie 2017 după următorul program:

Vineri, 3 noiembrie 2017:

La ora 13:45 va avea loc primirea Icoanei Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului la Catedrala Episcopală, urmată de slujba de Te Deum.

La ora 14:30, după slujba de Te-Deum, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, împreună cu soborul de preoți și credincioșii vor pleca într-o procesiune pe străzile municipiului Slobozia până la Mănăstirea Sfinții Voievozi, unde sfânta icoană va fi depusă într-un baldachin în curtea sfântului lăcaș, spre închinare tuturor credincioșilor.

În toată această perioadă, la Mănăstirea Slobozia se vor săvârși slujbe de Priveghere, Acatistul Maicii Domnului și Taina Sfântului Maslu.

Duminică, 5 noiembrie 2017:

Duminica dinaintea hramului, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, începând cu ora 09:00, va sluji Sfânta Liturghie.

Miercuri, 8 noiembrie 2017:

În ziua sărbătorii hramului Mănăstirii Soborul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil (08 noiembrie) Sfânta Liturghie va fi săvârșită de PS Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, și PS Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, începând cu ora 09:00.

La slujbă vor participa toți membrii clerici ai Permanenței Consiliului Eparhial, preacucernicii părinți protopopi ai Episcopiei Sloboziei și Călărașilor și preoții din municipiul Slobozia. Împreună rugători vor fi și reprezentanți ai autorităților locale județene și credincioși.

Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului va rămâne spre închinare până miercuri, 9 noiembrie 2017, ora 10:00, când va fi pregătită pentru întoarcerea la Mănăstirea Rohia.


Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Rohia se găsește în Paraclisul Sfântul Ierarh Nicolae al bisericii noi din cadrul Mănăstirii Sfânta Ana – Rohia. Aceasta a fost adusă din Sfântul Munte Athos.

Foto credit: Doxologia.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

Preoții români din Serbia se formează pro-viață

O delegație formată din membri ai corpului profesoral de la Facultatea de Teologie din Timișoara s-a întâlnit la începutul săptămânii cu mai mulți preoți din Episcopia Daciei Felix, pentru un atelier pro-viață. Colocviul „Construim împreună…