Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Giurgeni la hramul Metocului „Sfinții Părinți Ioachim și Ana“ din municipiul Roman

Metocului chiriarhal „Sfinții Părinți Ioachim și Ana“ din municipiul Roman își va sărbătorii hramul în data de 9 septembrie 2016. Cu această ocazie, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Giurgeni va fi adusă în pelerinaj în data de 8 septembrie 2016, notează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Manifestările legate de sărbătoarea hramului vor debuta joi, 8 septembrie 2016 , de la orele 17.00 când va fi oficiată slujbei Vecerniei unită cu Litia. De la ora 17: 30 icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Giurgeni va fi întâmpinată de Înaltpreafințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, împreună cu preoții și credincioșii prezenți.

În aceeași zi, de la orele 18:15, cei prezenți vor participa la un concert de muzică bizantină ce va fi susținut de Corala Diaconia a Catedralei arhiepiscopale și de Corul cântăreților parohiilor din municipiul Roman.

Evenimentele desfășurate cu prilejul hramului vor continua vineri, 9 septembrie 2016. Credincioșii prezenți vor lua parte la slujba Utreniei, urmată de citirea acatistului și Sfânta Liturghie.

La final, credincioșilor vor primii binecuvântarea arhierească.

Comentarii Facebook


Știri recente