Icoana Maicii Domnului de la mănăstirea Călugăra va fi adusă la Caransebeș

La Caransebeș va fi adusă sâmbătă, 7 septembrie 2013, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la mănăstirea Călugăra.

De puțină vreme, în muncipiul Caransebeș au fost reluate lucrările la biserica „Sf. M. Mc. Dimitrie” din Caransebeș, aflată în zona cartierului Nord. În acest context sâmbătă, 7 septembrie, începând cu ora 9:00, Episcopia Caransebeșului organizează o procesiune cu icoana Maicii Domnului, făcătoare de minuni de la mănăstirea Călugăra. Procesiunea se va desfășura de la Biserica Reformată din Caransebeș (str. 1 decembrie 1918 colț cu str. Constantin Popasu), până la șantierul construcției noii biserici (Str. Cazărmii), unde se va oficia Sfânta Liturghie de către Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi, potrivit episcopiacaransebesului.ro.

La acest eveniment sunt așteptați credincioși din Caransebeș, în special din cartierul Nord, pentru a se închina la străvechea icoană a Maicii Domnului. Astfel, toți credincioșii se pot ruga în noua biserică, încă nefinalizată.

Într-o cronică veche există o însemnare care relatează că icoana găsită în peștera de la Călugăra a fost adusă de la Sfântul Munte Athos, iar credincioșii au luat-o și au dus-o la biserica din Oravița. Însă, după două zile, mergând să se roage la icoana, ei au descoperit că aceasta dispăruse. Au căutat-o cu toții timp de mai multe zile, dar icoana era de negăsit. Cu mare spaimă au aflat ca icoana era din nou în peșteră, fără ca mâna omenească să o fi atins. Aceasta a fost prima minune consemnată. Minunile icoanei au continuat și continuă până astăzi, fiind consemnate în cronici, ceea ce face ca mulți creștini să își îndrepte, pașii, sufletul și rugăciunile spre Maica Domnului.

Comentarii Facebook


Știri recente