Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Adam a fost purtată în procesiune la Galaţi

În ajunul sărbătoririi Schimbării la Faţă a Domnului, după săvârşirea Vecerniei cu Litie de la biserica „Mavromol” din municipiul Galaţi, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Adam a pornit în pelerinaj pe străzile orașului Galaţi către biserica „Precista” din municipiu.

În ziua praznicului, după Sfânta Liturghie icoana făcătoare de minuni a fost aşezată şi la Catedrala Arhiepiscopală, unde Înaltpreasfințitul Părinte Casian a înălţat rugăciuni de mulțumire către Mântuitorul nostru Iisus Hristos și către Preasfânta Sa Maică.

De la Catedrala Arhiepiscopală, icoana a plecat către biserica greacă din municipiu, cu hramul „Schimbarea la Faţă”, unde slujitorii și credincioşii prezenţi la sărbătoarea hramului au avut binecuvântarea și bucuria de a primi în mijlocul lor pe „Sfânta de la Adam”.

Pe tot parcursul zilei de 6 august, la ore bine stabilite, icoana a făcut opriri şi la alte biserici din oraş.

În zilele următoare, până în 14 august, pelerinajul tradiţional va continua cu opriri în satele din protopopiatele Covurlui, Tecuci şi Nicoreşti, iar procesiunea se încheie în ajunul praznicului Adormirii Maicii Domnului, la Mănăstirea Adam, unde mii de pelerini vin la Prohodul Maicii Domnului să mulţumească pentru binefacerile primite.

Foto Credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente