Icoana „Iordănița” adusă spre închinare în cartierul Titan din Capitală

În această dimineață, Icoana Maicii Domnului Iordănița de la Ierusalim a fost așezată spre închinare credincioșilor la Biserica Acoperământul Maicii Domnului din cartierul bucureștean Titan.

Icoana a fost întâmpinată marți, 7 martie 2017, de un sobor de preoți. În continuare, a fost oficiat Acatistul Bunei Vestiri, informează Radio Trinitas.

La finalul slujbei, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Așezămintelor Românești din Țara Sfântă, a prezentat credincioșilor istoria icoanei.

În anul 1967 a început un război, cunoscut în istorie ca războiul de 6 zile, între Israel și o coaliție a țărilor arabe vecine, din care făcea parte și Iordania. Valea Iordanului, unde se află și schitul românesc, a fost grav afectată, acolo având loc operațiuni militare. În fuga lor din fața bombelor, părinții călugări au salvat anumite odoare sfinte, printre care și această icoană, a explicat părintele Teofil.

La rândul său, părintele Florin Busuioc, protopopul Protopopiatului Sector 3 Capitală, a evidențiat că prezența icoanei Iordănița a Maicii Domnului este o binecuvântare și un moment de bucurie.

***

Icoana Maicii Domnului Iordănița va rămâne pe parcursul zilei de astăzi la biserica din Titan. În data de 8 martie aceasta va fi dusă spre închinare la Parohia Sfânta Vineri – Drumul Taberei, Protoieria Sector 6 din Capitală.

Foto credit: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente