„Icoana în școală”, temă dezbătută în cadrul Cercului pastoral Bocșa

cerc berzovia3

Cei 20 de preoți ce alcătuiesc Cercul pastoral-misionar Bocșa s-au întrunit joi, 11 mai 2017, la Parohia Berzovia din Protopopiatul Reșița. Întrunirea fost prezidată de Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, informează Diac. Pavel Canea, Darius Herea de la Biroul de Presă al Eparhiei.

Cercul pastoral misionar a debutat prin oficierea Sfintei Liturghii în Biserica cu hramul „Înălțarea Domnului” din Berzovia. În cadrul slujbei au fost înălţate rugăciuni de pomenire pentru Patriarhul Justinian și Episcopul Veniamin, precum și pentru toți preoții și credincioșii care au apărat dreapta credință în perioada comunistă.

A urmat conferinţa în cadrul căreia s-au dezbătut temele anului omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și pictorilor bisericești și ale anului comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului.

Părintele Caius Negrea de la Parohia „Intrarea în biserică a Maicii Domnului” din Bocșa a susținut un referat intitulat „Icoana în școală: semn al iubirii lui Dumnezeu pentru oameni”, iar părintele Vali Ungar de la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Bocșa a abordat tema „Justinian Patriarhul: apărător al mănăstirilor”.

 Credem benefică această rânduială și credem că aceste întâlniri sunt în folosul preoților noștri, deoarece conferințele preoțești de la protopopiate sunt întotdeauna foarte greu de susținut. Aceste întâlniri cu mai puțini preoți sunt constructive pentru că fiecare preot este antrenat în discuții folositoare pe temele fixate de Centrul Eparhial, bineînțeles legate de anul omagial și anul comemorativ, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

În cadrul întrunirii au fost analizate și deversele probleme de pe raza Cercului pastoral-misionar Bocșa, preoții încercând să găsească soluții viabile împreună cu ierarhul lor.

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente