Icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea Neamț, la Biserica „Precista” din Bacău

În data de 15 august 2016 Biserica Precista din municipiul Bacău îşi va sărbători hramul. Cu această ocazie,  joi, 11 august 2016, a fost adusă spre închinare icoana Maicii Domnului cu trei mâini (Trihirusa) de la Mănăstirea Neamţ, notează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.

 Aducerea acestei icoane este o binecuvântare de mare preț. Sute de credincioși au așteptat-o cu multă bucurie sufletească. Icoana a fost aşezată în biserică, spre închinare, unde va rămâne până pe data de 15 august, când se va sărbători hramul biserici noastre, a declarat preotul Constantin Tomozei, parohul bisericii.

Prezenţa icoanei la Biserica Precista din Bacău face parte dintr-un amplu program cultural-religios, intitulat Zilele Parohiei Precista. Evenimentul care are binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului,  se va desfăşura în perioada în perioada 11-15 august 2016.

***

Icoana Maicii Domnului cu trei mâini (Trihirusa), de la Mănăstirea Neamţ este o copie după icoana de la Mănăstirea Hilandar din Muntele Athos, Grecia. A fost adusă în ţară de Sfântul Cuvios Paisie de la Neamţ, stareţ al Mănăstirii Neamț între anii 1779 -1794.

Zugrăvirea celei de-a treia mâini este legată de o minune petrecută în viaţa Sfântului Ioan Damaschinul, care a trăit în secolul al VIII-lea. Acesta a fost pedepsit de împăratul Leon Isaurul, prin tăierea mâinii, deoarece era cunoscut ca un apărător al Sfintelor Icoane. Sfântul Ioan a luat mâna sa tăiată şi a mers în faţa acestei icoane cerând să îl vindece şi Maica Domnului a vindecat mâna Sfântului. Drept mulţumire şi recunoştință Sfântul Ioan a adăugat la icoana Maicii Domnului, în partea de jos, o mână de argint.

Comentarii Facebook


Știri recente