Icoana făcătoare de minuni „Axionița” de la Mănăstirea Sihăstria va fi adusă în Slobozia

  1. Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Sihăstira – Neamț, cunoscută sub denumirea de „Axionița”, va fi adusă în perioada 6 – 12 noiembrie 2018, la Mănăstirea „Sfinții Voievozi” din municipiul Slobozia.

Evenimentul organizat de Episcopia Sloboziei și Călărașilor  cu prilejul sărbătorii hramului „Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil”.

De asemenea, vor avea loc și alte manifestări religioase conform programului transmis de Episcopie:

Marți, 6 noiembrie 2018:

  • 13:45 – va avea loc primirea icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului la Catedrala Episcopală, urmată de slujba de Te Deum.
  • 14:15 – Preasfințitul Părinte Vincențiu și soborul de preoți și credincioșii vor pleca în procesiune pe străzile municipiului Slobozia până la Mănăstirea „Sfinții Voievozi”, unde va fi așezată icoana spre închinarea credincioșilor.

Joi, 8 noiembrie 2018:

  • 09:00 – De sărbătoarea hramului Mănăstirii „Soborul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil” va fi oficiată Sfânta Liturghie de Episcopul Vincențiu al Sloboziei și Călărașilor.

La slujbă vor participa toți preoții din municipiul Slobozia.

Duminică, 11 noiembrie 2018:

  • 09:00 – Episcopul Vincențiu va oficia Sfânta Liturghie.
  • 12:00 – Preasfinția Sa va fi prezentă la Biserica Sfântul Mare Mucenic Mina, unde se va fi oficiată slujba de Te Deum care va marca ziua onomastică a ierarhului.

Pe parcursul întregii perioade, la Mănăstirea Slobozia se vor oficia slujbe de Priveghere, Acatistul Maicii Domnului și Taina Sfântului Maslu.

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului va rămâne spre închinare până luni, 12 noiembrie 2018, orele 10:00.

Icoana Maicii Domnului „Axionița”

A fost pictată la începutul secolului XX la Sfântul Munte Athos de către un călugăr român care s-a nevoit cu mult post şi rugăciune, respectând rânduiala de pictură tradiţională ortodoxă.

În anul 1909, ieroschimonahul Ioanichie Moroi, primul egumen al Schitului Sihăstria, a îmbrăcat această icoană în argint.

Arhimandritul Cleopa Ilie a fost martorul mai multor minuni săvârșite de sfânta icoană a Maicii Domnului.

Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente