Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului la Bacău

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, de la Mănăstirea Giurgeni va fi adusă pentru prima oară,  în pelerinaj, cu binecuvântarea Înaltpreafinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului,  la biserica „Sf. Gheorghe”.

La biserica „Sf. Gheorghe” din cartierul Cornișa – Bacău, va fi adusă în pelerinaj, de joi, 21 aprilie 2016, până sâmbătă 23 aprilie 2016, icoana făcătoare de minuni.

„Prezența acestei Sfinte Icoane, care săvârșește minuni de aproape două secole, constituie un dar oferit comunității băcăuane implicate în susținerea așezământului social-filantropic, destinat copiilor defavorizați, ce funcționează în parohia „Sf. Gheorghe” din municipiul Bacău. Este pentru prima oară când, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, icoana făcătoare de minuni ai Maicii Domnului de la Mănăstirea noastră, cunoscută ca fiind de tipul Călăuzitoarea sau Hodigitria, va fi prezentă în municipiul Bacău”, a declarat arhimandritul Antonie Jeflea, starețul mănăstirii Giurgeni.

După sosirea acesteia, joi la ora 18.00, credincioșii prezenți la biserica „Sf. Gheorghe” se vor putea ruga pentru cei bolnavi la Taina Sfântului Maslu ce va fi oficiată de un sobor de preoți, fiind așteptat să participe și Înaltpreasfinţia Sa.

Evenimentele duhovnicești-culturale vor continua vineri, 22 aprilie 2016, când, de la ora 8.00 și până seara la ora 19.00, va avea loc un program de rugăciune continuă. La ora 15.00, va fi susținută conferința despre „Misiunea tinerilor în biserică”, de către părintele arhimandrit Serafim Huzdup de la Catedrala Arhiepiscopală din Roman, ne aduce la cunoştinţă  pr. Constantin Gherasim, de la Biroul de Comunicare al Eparhiei.

***

Atât din punct de vedere spiritual, cât și artistic, icoana reprezintă una dintre cele mai frumoase și apreciate reprezentări ale Maicii Domnului cu Pruncul, fiind în  așezământului monahal de la Giurgeni din anul 831, când în ziua de 6 august, la sărbătoarea Schimbării la față a Mântuitorului Hristos, a fost dăruită maicilor care își rânduiau viața în acest sfânt lăcaș. Icoana mai este cunoscută cu denumirea de: „Icoana Maicii Domnului cu trei ochi” sau „Icoana Maicii Domnului cu trei ochi şi două guri”.Despre această reprezentare a Maicii Domnului, părintele stareţ Antonie Jeflea afirmă că: „Al treilea ochi este cel cu care veghează, cu milă şi nesfârşită bunatate, asupra lumii, iar cele două guri, una închisă şi alta întredeschisă, arată tacerea – pe de o parte – şi vorbirea cu rost în dreapta credinţă – pe de altă parte”.

 

Comentarii Facebook


Știri recente