IBMO: A apărut ediția Centenar a Sfintei Scripturi

La Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă a Patriarhiei Române a apărut recent ediția Centenar a Sfintei Scripturi.

Noua ediție a Bibliei aniversează nu doar Marea Unire ci și evenimente legate de Biblia românească:

„Noua ediția a Bibliei sau a Sfintei Scripturi apare în anul 2018, într-un context aniversar, când se împlinesc 100 ani de la Marea Unire de la Alba Iulia (1918 – 2018), 330 ani de la tipărirea Bibliei lui Șerban sau Bibliei de la București (1688), 370 ani de la tipărirea Noului Testament de la Bălgrad (Alba Iulia, 1648)”.

Întregul text al acestei Sfinte Scripturi reproduce cuprinsul ediției din 2008, însă are în plus introduceri pentru fiecare dintre cărțile Vechiului și ale Noului Testament.

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, explică în Cuvântul înainte istoria publicării Bibliei în limba română și contextul ediției Centenar:

„În anul în care statul român modern își sărbătorește Centenarul (1918-2018), trebuie să subliniem în mod deosebit că Marea Unire de la 1918 este și o împlinire a Bisericii Ortodoxe Române, care în toată istoria ei, a apărat unitatea de credință a românilor și implicit, a cultivat conștiința unității de neam”.

Coperta-spate a ediției omagiale a Sfintei Scripturi

Lucrarea poate fi achiziţionată prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești, prin comandă la [email protected][email protected] sau la numărul de telefon 021.335.21.28.

Comentarii Facebook


Știri recente