Iași: Vârstnicele din centrul de îngrijiri „Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv” și-au cinstit ocrotitorul

Centrul de Asistență și Recuperare pentru Persoanele Vârstnice „Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv” al Arhiepiscopiei Iașilor a organizat între 25 și 27 ianuarie mai multe activități la Muzeul Mitropolitan cu ocazia hramului.

Evenimentul intitulat „Zilele sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv” a debutat miercuri cu discuții terapeutice pe tema  „Recunoștința – leac pentru suflet”. Invitatul întâlnirii a fost asistentul social Antoneta Negru. După discuțiile terapeutice, a urmat prezentarea tabloului realizat de Andreea Ionică, studentă în anul III la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae”, Specializarea Asistență Socială.

Pictura îl ilustrează pe Sfântul ierarh Iosif cel Milostiv înconjurat de tineri și vârstnici. (foto la finalul articolului)

În a doua zi a evenimentului, beneficiarii centrului au participat la Sfânta Liturghie săvârșită în Catedrala Mitropolitană cu ocazia cinstirii „Sfântului Ierarh Iosif cel milostiv”. După slujbă, a avut loc conferința pe tema „Bătrânețe haine grele, ce să fac să scap de ele”, susținută de Preotul Mihai Driga de la Parohia „Sfânta Treime” din Bari, Italia. Întâlnirea a avut loc în sala „Sinaxar” a Muzeului Mitropolitan.

La finalul zilei, Grupul psaltic „Sf. Ierarh Iosif Naniescu” și corul Facultății de Teologie „Dumitru Stăniloae” din Iași au susținut un moment muzical.

Seria evenimentelor s-a încheiat vineri cu o conferință susținută de Preotul Ilarion Mâță, Președintele Asociației „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” din Hârja.

Părintele Ilarion le-a vorbit persoanelor îngrijite în centrul de recuperare și asistență din Iași despre „Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv și rolul rugăciunii pentru o îmbătrânire frumoasă”.

În partea a doua a întâlnirii s-a desfășurat un atelier de discuții pe tema ,,Tinerii și tinerii de altă dată față în față” la care au participat beneficiarii centrului și elevi ai Colegiului Național „Vasile Alecsandri” din Iași.

Evenimentul, organizat de Centrul de Asistență și Recuperare pentru Persoanele Vârstnice „Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv” se află la a treia ediție.

Foto credit: Doxologia / Mihai Vrăjitoru

Comentarii Facebook


Știri recente