Iași, Sinod: Trei schituri din Mitropolia Moldovei devin mănăstiri

La ultima ședință a sinodului Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, trei schituri au fost ridicate la rangul de mănăstire.

Astfel, ierarhii din Moldova au decis joi, 05 noiembrie:

  • Transformarea Schitului „Sfânta Cuvioasă Teodora de la Sihla” – Codrii Pașcanilor din cadrul Arhiepiscopiei Iaşilor din schit de călugări în mănăstire de călugări, cu titulatura: Mănăstirea „Sfânta Cuvioasă Teodora de la Sihla” – Codrii Pașcanilor, cu sediul în comuna Moțca, judeţul Iași.
  • Transformarea Schitului „Nașterea Maicii Domnului” – Marginea din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților din schit de călugărițe în mănăstire de călugărițe, cu titulatura: Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” – Marginea, cu sediul în comuna Marginea, județul Suceava.
  • Transformarea Schitului Sihăstria Râșcăi din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților din schit de călugări în mănăstire de călugări, cu titulatura: Mănăstirea „Sfântul Ioan de la Râșca și Secu”, cu sediul în comuna Râșca, județul Suceava.

Toți ierarhii din Mitropolie au participat la ședința de lucru de joi, prezidată de IPS Teofan: Arhiepiscopii Calinic al Sucevei și Rădăuților și Ioachim al Romanului și Bacăului, Episcopul Ignatie al Hușilor și Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, PS Damaschin Dorneanul.

Tot joi s-a aprobat calitatea de membri ai Consistoriului Mitropolitan al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei din partea Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului pentru Pr. Iulian Vasile Adam (titular) și Pr. Iulian Neculai Mușat (supleant), informează Doxologia.

Sinodalii au stabilit și propunerile care vor fi înaintate către Cancelaria Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române cu privire la proiectul de text al noului Regulament al cimitirelor din BOR.

Foto credit: Doxologia


Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente