Iaşi: Simpozionul „Dumitru Stăniloae” va reuni specialişti preocupaţi de viaţa Bisericii din perioada postcomunistă

La Iaşi va avea loc în perioada 15-17 mai 2019 Simpozionul „Dumitru Stăniloae” care va avea în acest an tema „Creştinismul în postcomunism (1989-2019): tranziţie – terapie – tendinţe”.

Evenimentul a ajuns la cea de-a VII-a ediţie şi va reuni experţi şi specialişti în domeniul istoriei şi teologiei, profesori renumiţi, reprezentanţi ai Bisericii, teologi, istorici, sociologi şi antropologi, preocupaţi în mod direct de viaţa Bisericii din perioada postcomunistă.

Simpozionul este organizat de Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iaşi, împreună cu Sectorul învăţământ al Arhiepiscopiei Iaşilor şi cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte (SSC), Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER), Primăria Municipiului Iaşi, Complexul Mitropolitan Iaşi şi Colegiul „Sfântul Nicolae”.

Ediţia de anul acesta a simpozionului este parte a Festivalului Internaţional al Educaţiei (FIE), proiect cultural-educativ organizat anual în perioada mai-iunie de Primăria Municipiului Iaşi, informează Doxologia.

Evenimentul va debuta miercuri, începând cu ora 17:00, în Sala „Chopin” a Ansamblului Palas Iaşi, cu deschiderea oficială şi dezbaterea publică intitulată „Comunismul. Câteva lecţii teologice”.

În contextul deţinerii de către oraşul Iaşi a titlului de „Capitala Tineretului din România 2019-2020”, ediţia din acest an a simpozionului se va îndrepta şi către mediul liceal, în sensul că programul va include o serie de întâlniri cu elevii unor licee de top din Iaşi.

Mai multe informaţii despre invitaţii simpozionului şi despre comunicările pe care le vor susţine pot fi accesate pe site-ul oficial şi pagina de Facebook dedicate evenimentului.

Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente