Iași: Revista Horeb a Episcopiei Hușilor a fost prezentată în cadrul Serilor de filologie şi hermeneutică biblică

La Iași s-a desfășurat joi a 17-a întâlnire lunară din cadrul Serilor de filologie şi hermeneutică biblică. În cadrul evenimentului a fost prezentată publicului revista „Horeb” a Episcopiei Huşilor.

Primul număr apărut la editura Horeb a centrului eparhial de la Huși a fost recomandat de prof. dr. Eugen Munteanu de la Facultatea de Litere, moderatorul reuniunii, informează site-ul Episcopiei Hușilor.

Manifestarea a mai cuprins o conferință susţinută de Florin Crîşmăreanu, editor şi traducător de texte patristice și cercetător la Facultatea de Filosofie a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi precum și prezentarea volumului cercetătoarei Zamfira Mihail, Rezistenţa prin cultură în Basarabia (Secolul XIX).

Serile de filologie şi hermeneutică biblică sunt organizate la sfârşitul fiecărei luni de Centrul de Studii Biblico-Filologice „Monumenta linguae Dacoromanorum” şi Asociaţia de Filologie şi Hermeneutică Biblică din România, fiind găzduite de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Vezi și A apărut primul număr al Revistei Horeb, editată de Episcopia Hușilor

Sursă foto: Episcopia Hușilor

Comentarii Facebook


Știri recente