Iași: Racla cu moaștele Sf. Cuv. Parascheva a fost așezată pentru închinarea pelerinilor

Evenimentele dedicate hramului Catedralei Mitropolitane din Iași au început în această dimineață cu scoaterea în procesiune din lăcașul de cult a raclei în care sunt păstrate moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva și așezarea acesteia pentru închinarea pelerinilor care vin pe toată perioada sărbătorii.

Credincioşi participanţi la procesiunea de scoatere a moaştelor Sf. Cuv. Parascheva din Catedrala Mitropolitană din Iaşi şi aşezarea acestora în exteriorul bisericii. Foto credit: Doxologia

Procesiunea a fost condusă de Preasfințitul Părinte Calinic Botoșăneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, care, împreună cu clericii și credincioșii, a înălțat rugăciuni până la locul unde a fost așezată Sfânta Parascheva.

Procesiunea cu racla în care se află Sfânta Parascheva a fost condusă de Episcopul vicar Calinic Botoşănenanul. Foto credit: Doxologia

Părintele Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor, a spus că în prezent așteaptă să aducă cinstire Sfintei Cuvioase Parascheva un număr de aproximativ 15.000 pelerini care s-au așezat la rând de joi dimineață.

Sfânta Cuvioasă Parascheva a fost purtată de clerici şi aşezată în apropierea Catedralei Mitropolitane din Iaşi. Foto credit: Doxologia

„Îi îndemnăm să aibă răbdare, să se pregătească așa cum se cuvine, mai ales cu rugăciune, astfel încât momentul în care ating moaștele Sfintei Parascheva să fie un moment culminant, un moment în care să primească harul dumnezeiesc pe care îl caută spre folosul sufletului lor și a celor pe care îi poartă în rugăciune”, a subliniat Părintele Constantin Sturzu.

Primii pelerini care au avut bucuria de a se ruga Sfintei Parascheva în mod personal. Foto credit: Doxologia

Anul acesta, alături de moaştele Sfintei Parascheva va fi aşezată mâna dreaptă a Sfântului Ierarh Spiridon din Corfu care va veni la Iaşi sâmbătă în jurul orei 21:00, informează Doxologia.

Racla din Corfu în care se păstrează mâna dreaptă a Sfântului Ierarh Spiridon. Foto credit: Doxologia

Mai înainte de a sosi la Iaşi, Moaştele Sfântului Spiridon din Corfu (Grecia) vor sta câteva ore în Bucureşti.

Sfânta Liturghie din dimineaţa zilei de vineri este oficiată în Catedrala Mitropolitană din Iaşi de Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului.

Începând cu ora 17:00 va fi oficiat Paraclisul Sfintei Cuvioase Parascheva, iar de la ora 20:00 Slujba de Priveghere în cinstea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de biruință.

Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente