Iași: Mitropolitul Teofan a sfințit un paraclis pentru vârstnici renovat de militari

Paraclisul „Sf. Doctori fără de arginți Cosma și Damian” al Centrului de asistență medico-socială din Bivolari, județul Iași, a fost sfințit duminică, 23 ianuarie, de Mitropolitul Teofan al Moldovei și Bucovinei.

Lăcașul de cult a fost renovat cu sprijinul militarilor Batalionului 151 Infanterie „Războieni”, în perioada 2020-2021.

„Am săvârșit slujba de sfințire prin care acest spațiu a fost consacrat a fi loc de întâlnire a omului cu Dumnezeu, loc binecuvântat de propovăduire a Sfintei Evanghelii, spațiu binecuvântat de săvârșirea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii, de cunoaștere a vieții sfinților, loc de bucurie și de odihnă sufletească pentru bătrânii din acest așezământ și pentru ostenitorii care se îngrijesc de buna viețuire a acestui centru”, a spus Mitropolitul Teofan.

„Specificitatea acestui loc este dată de prezența Armatei, a oștenilor ei”, a adăugat ierarhul, „o minunată colaborare între preoții militari și preoții din această zonă, o minunată colaborare între oștenii armatei noastre și diferiți oameni de bine, care au arătat inimă deschisă pentru ca acest loc să fie frumos așa cum îl simțiți și dumneavoastră, precum îl simt și eu”.

IPS Teofan a arătat aprecierea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei față de persoanele care au contribuit la edificarea paraclisului oferind mai multe distincții. Vezi detalii pe Doxologia.

După eveniment, ierarhul i-a vizitat pe vârstnicii aflați în saloanele centrului social și le-a dăruit cărți de rugăciune și iconițe cu Sfânta Cuvioasă Parascheva.

 

Foto credit: Doxologia / Flavius Popa

Comentarii Facebook


Știri recente