Iași, Duminica Ortodoxiei | „Ziua în care suntem chemați să conștientizăm ce este Biserica” în Catedrala Mitropolitană (FOTO)

Liturghia Sfântului Vasile cel Mare a fost oficiată duminică la Catedrala Mitropolitană din Iași de IPS Teofan. Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a spus că Duminica Ortodoxiei „este ziua în care suntem chemați să conștientizăm ce este Sfânta noastră Biserică”.

„Astăzi este o zi binecuvântată în care suntem chemați să ne amintim, să conștientizăm cine suntem. Cu ce demnitate ne-a binecuvântat Dumnezeu să fim mădulare ale Preasfintei Sale Biserici”, a spus ierarhul.

Sute de ieșeni s-au rugat în prima duminică din Postul Sfintelor Paști în Catedrala Mitropolitană. Din soborul slujitor au făcut parte părintele profesor Constantin Coman, cadru universitar al Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București și părintele profesor Dragoș Bahrim, directorul Seminarului Teologic „Sfântul Vasile cel Mare”, informează doxologia.ro.

Pastorala Sfântului Sinod la Duminica Ortodoxiei a fost citită de Arhim. Dosoftei Șcheul, mare eclesiarh al Catedralei Mitropolitane.

În cuvântul adresat la finalul slujbei, IPS Teofan a explicat că Ortodoxia este „închinarea cea dreaptă adusă lui Dumnezeu”:

„Ortodoxia este cugetarea cea dreaptă despre Dumnezeu și despre lume, este viețuirea cea dreaptă, slăvirea cea dreaptă adusă lui Dumnezeu. Sfânta noastră Biserică Ortodoxă este după cuvântul Domnului Hristos este «apa cea vie», iar Hristos Domnul devine izvor de apă curgătoare spre viața cea veșnică pentru cei care sunt în adâncime și în adevăr mădulare ale acestei Sfinte Biserici”, a subliniat Părintele Mitropolit.

În cadrul Sfintei Liturghii, au avut loc două hirotonii: Diac. Dimitrie Pricop a fost hirotonit preot pe seama parohiei Zahoreni, județul Botoșani, iar monahul Arsenie Pohrib, a fost hirotonit ierodiacon, pe seama Catedralei Mitropolitane din Iași.

Foto credit: Doxologia.ro

Comentarii Facebook


Știri recente