Iași: Coliturghisire și schimb de experiență cu preoții din Basarabia

Iași: Concelebration and exchange of experience with priests from Bessarabia

Mai mulți preoți protopopi și consilieri din Mitropolia Basarabiei s-au întâlnit joi, 26 ianuarie 2017, cu reprezentanții Arhiepiscopiei Iașilor. Întâlnirea de la Iași a avut scopul de a întări colaborările dintre slujitorii și credincioșii Bisericii de pe cele două maluri ale Prutului, informează doxologia.ro.

Evenimentul a început cu Sfânta Liturghie, oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, la Biserica Sfântul Sava din municipiu.

La finalul slujbei, ierarhul a rostit un cuvânt în care a evidențiat unitatea de neam și credință a tuturor românilor.

Dumnezeu să ne binecuvinteze pe toți, să ne dea harul unității și al credinței și puterea de a fi împreună. Dumnezeu să ne dăruiască puterea de a ierta pe cei care ne-au dezbinat și pentru a depăși dezbinarea între frați, pentru că în fața lui Dumnezeu suntem, pe de o parte, toți un neam creștinesc, iar pe de altă parte, aici pe pământ, neamul românesc cel binecuvântat de Dumnezeu, a spus Părintele Mitropolit.

În continuare, părinții invitați au participat la Colegiul Sfântul Nicolae din Iași la o serie de sesiuni de comunicări, împreună cu Arhimandritul Nicodim Petre, Consilierul Sectorului de Misiune, Statistică şi Prognoză Pastorală al Arhiepiscopiei Iaşilor, și cu alți preoți din eparhie.

S-au proiectat înfrățiri între parohii, schimburi de carte și se conturează deja un schimb de pelerinaje. Sperăm ca aceste lucruri să ne ajute să ne cunoaștem mai bine, dar și să cunoaștem istoria și trecutul nostru ortodox și românesc, a precizat Părintele Arhimandrit Nicodim.

Evenimentul s-a încheiat cu realizarea unui plan și a unui calendar de activități comune între participanți.

Foto credit: doxologia.ro

Comentarii Facebook


Știri recente