Iași: Au început lucrările Conferinței Internaționale pentru Educația Adulților

A cincea Conferinţă Internaţională pentru Educaţia Adulţilor, cu tema „Educaţia pentru valori. Continuitate şi context”, se desfășoară la Iaşi şi Chişinău în perioada 25-28 aprilie 2018.

Deschiderea oficială a avut loc miercuri la Iași începând cu ora 9:30, în Aula Magna „Mihai Eminescu” a Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC).

A cincea ediţie este dedicată Centenarului Marii Uniri

Evenimentul este organizat de consorțiul Universitaria, format din: Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, Universitatea din Bucureşti, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timişoara -, International Adult and Continuing Education Hall of Fame, Outrech University, Oklahoma, USA şi Universitatea de Stat din Moldova.

Manifestarea are ca scop stimularea dezbaterilor, schimbul de bune practici, încurajarea reflecțiilor și ideilor privind modul în care se pot îmbunătăți practicile în domeniul educației adulților, precum și identificarea unor modalități eficiente de optimizare a educației continue și a adulților.

Programul complet al conferinței este disponibil aici.

Mesajul Patriarhului Daniel

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis un mesaj participanților la cea de-a 5-a Conferinţă Internaţională pentru Educaţia Adulţilor.

Intitulată „Continuitatea cultivării valorilor, un dar al unității spirituale”, adresa face referire la actualitatea și importanța educației.

„Problema educaţiei pentru valori rămâne mereu actuală, pentru Familie şi Şcoală, dar şi pentru alte componente ale sistemului social, iar pentru Biserică este o vocaţie fondatoare, confirmată de tradiţie şi de prezentul deschis spre viitor”, spune Patriarhul Daniel.

Foto credit: UAIC

Comentarii Facebook


Știri recente