Iași: Angajații Centrului Eparhial au fost instruiți pentru a utiliza defibrilatorul instalat lângă Catedrală

Reprezentații Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Iaşi (ISUJ Iași) au ținut marți, 9 august, la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Iașilor, un curs pentru utilizarea unui defibrilator în caz de urgență.

La instructaj au participat angajați ai Centrului Eparhial și alte peste 50 de persoane care au dorit să aprofundeze aceste cunoştinţe.

Cei trei reprezentanți ai inspectoratului au transmis persoanelor prezente informațiile pentru folosirea defibrilatorului instalat în curtea Catedralei Mitropolitane dar și instrucțiunile necesare în cazul unei situații de urgență. Instructajul a avut o parte teoretică și una practică. Participanții au învățat cum să folosească aparatul și să acorde primul ajutor.

Aceste instrucțiuni sunt necesare deoarece, în cazul unei situații de urgență, timpul de reacție este foarte scurt iar oamenii pregătiți în acest sens pot salva pe cei din jurul lor.

Activitatea desfășurată la Catedrala Mitropolitană are la bază un „Protocolul de prevenire” încheiat între Arhiepiscopia Iașilor și Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași.

La începutul lunii august a fost instalat, în curtea Catedralei Mitropolitane din Iași, un defibrilator pentru a fi folosit în cazul unui accident cardiovascular.

Foto credit: Arhiepiscopia Iașilor/ Silviu Cluci

Comentarii Facebook


Știri recente